Skal du have nyt tag eller kan det bare være tagrenderne?

De sidste to år, har vi engang hvert forår haft en fantastisk regnvejr, og jeg kan faktisk godt lide at høre regnen på taget, men de her enkelte gange har jeg pludselig kunne høre vandet dryppe ned på brændeovnen fra loftet, og så er det pludselig mindre sjovt.

Det starter med enkelte dryp, og pludselig løber der vand ned i stuen i små stråler, og så er det bare ud i regnen og hurtigt op på taget for at dække af.

Jeg har hver gang kigget efter huller eller utætheder langs skorstenen, men ikke fundet noget, som jeg syntes var meget mærkeligt. Jeg har enda haft en tømrer ude for at se efter skader udenpå taget som heller ikke kunne finde noget.

Så var jeg deroppe her for nogle uger siden, og ser at en lille del af en underliggende tagrende oppe på taget er helt fyldt med noget sort snask, og kommer til at tænke på om det måske er grunden til at vi har haft en sejlads af vand nede i stuen.
Jeg tænker at hvis tagrenden er fyldt op, og der så kommer så meget vand at det løber over, kan det så ikke tænkes at det måske løber ind under taget, hvis tagrenden hælder lidt forkert indad istedetfor udaf?

Der er sikkert mange der står i samme situation som os hvor de tror at der er noget galt med taget, men at det så er så simpelt som at rense ud i tagrenden eller bare få sat nogle nye stykker enkelte steder.

Jeg er ikke sikker, så vi har fået bestilt et gratis tagtjek hos de her Jydsk Tagteknik, som jeg så håber kan finde ud af noget.

 

Hjælp andre med at finde indlægget

  Author: Thomas

  Share This Post On

  2 Comments

  1. Det er helt sikkert en god ide at få et tageftersyn, mine forældre har fået gjort det et par gange, og det har helt sikkert sparet dem for en masse problemer. Er lidt ligesom at gå til tandlægen ;-).

   Fik du selv noget ud af tagtjekket?
   Mikkel´s last blog post ..Brændeovn uden skorsten

  2. Til dels, ja.
   Jeg fandt ud af at vi kun havde 200mm isolering og det godt kan betale sig at få mere derop, desværre ville de ikke kunne lave det for os, da taget er så lavt at de ikke ville have nok plads til at komme ind med det udstyr de bruger.

  Submit a Comment

  Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

  CommentLuv badge