Tysk græskarpandekage

Ingredienser:

3/4 kop usaltet smør

1/4 kop vegetabilsk olie

3/4 kop sukker

1/4 kop lysebrun sukker (presset godt fri for luft)

1 kop græskarpuré

1 tsk vaniljeekstrakt

2 æg

2 1/8 kop alle formål mel

1 tsk bagepulver

1/2 natron

1/2 tsk salt

2 tsk kanel

1/2 muskatnød

1/2 ingefær

1/4 tsk allehånde

1/2 kop ristede pekannødder (valgfrit, se fodnote under fremgangsmåden)

 

Ingredienser til det “tyske” fyld:

2/3 kop fedtholdig fløde

2/3 kop sukker

2 store æggeblommer

Ca. 55 gram smør skåret i små stykker

1/3 tsk salt

2/3 kop pekannødder, ristet og hakket fint (se fodnote under fremgangsmåden)

1 kop usødet, ristet kokosnød (se fodnote under fremgangsmåde)

 

Fremgangsmåde:

Fodnote: For at riste de hakkede pekannødder, skal du brede dem ud på en bradepande og bage dem ved 180 grader i ca. 6 minutter eller indtil de begynder at dufte, rør et par gange i løbet af bagningen. Rist kokosnød på samme måde, og husk at røre i det flere gange (det skal dog have mindre tid, måske højst 4-5 minutter). Lad dem blive godt mørke, men ikke brændte.

 

Forvarm ovnen til 180 grader. Smelt smørret på en mellemstor støbejernspande over middelvarme. Rør den vegetabilske olie, det brune og hvide sukker samt vanilje i og tag panden af varmen. Lad blandingen køle af, indtil panden ikke længere er varm (omkring 5 minutter), så dine æg ikke bliver til røræg.

 

Tilsæt begge æg i blandingen og pisk det godt sammen. Pisk græskarpuréen i. I en anden skål pisker du mel, salt, natron, bagepulver, kanel, muskatnød, ingefær, allehånde sammen (bemærk: du kan muligvis udelukke at benytte en anden skål, men bare hælde ingredienserne over dejen og piske det godt sammen. Prøv dig frem).

 

Rør de ristede pekannødder i, hvis du anvender dem. Bag din pandekage i 15-35* minutter, eller indtil kanterne begynder at blive gyldne og midten stadig er blød (hvis du stikker en tandstik ind i midten af kagen, skal der sidde lidt fugtige krummer tilbage på den, men ikke flydende dej).

 

Mens din kage bager og køler en anelse af, kan du lave fyldet. Hæld smør, salt, ristet kokosnød samt ristede pekannødder i en mellemstor skål. Opvarm fløde sukker og æggeblommer i en lille gryde over middel varme under konstant omrøring, indtil blandingen er tyk, beklæder skeen og sukker-termometret viser 77 grader. Hæld denne blanding over kokosblandingen og rør godt, indtil smørret er smeltet. Lad blandingen køle helt af (du kan sætte den i køleskabet, når den er næsten afkølet, for at den kan blive endnu mere tyk). Bred den afkølede blanding ud over overfladen på græskarkagen. Spis den med det samme (endda direkte fra panden med vaniljeis på toppen!).

 

*Afhængig af din pande kan bagetiden variere. Tjek efter 15 minutter og derefter med få minutters mellemrum med en tandstik. Husk, at der skal sidde fugtige krummer på, den skal ikke være kage-fri. Hvis du bager den for meget, kan den nemlig blive tør!

 

 

 

Hjælp andre med at finde indlægget

    Author: Maria

    Share This Post On

    Submit a Comment

    Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

    CommentLuv badge