Lad Rabarberen give et godt udbytte

Rabarberen kan høstes flere gange om året. Alt efter hvilke sorter det er kan du høste de lækre stilke 2-3 gange om året.
Forårets første stilke er de lækreste. Når vi nærmer os sankthans, bliver stilkene mere trevlede og  grovere. Så alt efter hvad du skal bruge dem til kan det være en god idé at indstille høsten for i år og kaste sig over køkkenhavens andre lækkerier.

Rabarber kan høstes fra allersidst i marts (endnu tidligere ved drivning) og frem til august. Ved høst er det dog vigtigt at passe på ikke at trække hjerteskuddet med. Det undgår man ved et trække en stilk ad gangen med et stille og roligt, sejt træk.

Få et større udbytte

Rabarberen får meterhøje hvide blomster som kan være ganske dekorative i haven i maj, og tiltrækker en del insekter. rabarberblomsten, rabarberhøst, rabarber, rabarberstilk

Det har dog vist ved forsøg at nogle sorter har en forringelse eller nedgang i udbyttet på op til 25%, hvis de har fået lov til at stå med blomsterstængler året før. I de fleste haver dyrkes rabarber ikke særligt intensivt, så her er det uden betydning, men har man en lille have kun med plads til en ellere to rabarberplanter, er det en god ide at fjerne blomsterstilkene, så snart man ser dem.

At trække rabarber

Når du høster rabarber, kaldes det at trække rabarber.rabarberstængler, rabarberstængel, rabarberhøst

Du tager godt fat om stilken et stykke nede i planten. Trækker godt til, lige opad. Det gælder om at få stilken med fod, som bunden af stilken kaldes, til at løsnes med et godt svup.

Under de største blade finder du de tykkeste stilke. Træk ikke for mange stilke ad gangen. Husk, det er bladene, der samler energi, så planten kan danne endnu flere skud. Så det bedste vil være ikke at tage mere end 1¤4 af stilkene.

Hjælp andre med at finde indlægget

    Author: Thomas

    Share This Post On

    Submit a Comment

    Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

    CommentLuv badge