Lidt om æbler og formering

Vi har igen i år fået plukket en masse af vores æbler og hvad ude og få noget æblemost for 90 kg af dem ved østervang mosteri i jægerspris.

jeg har så fået lidt mere interesse efter vi var derude og få en lille rundvisning af mosteriet og har læst lidt mere om æbletræer og fandt dette som jeg syntes var lidt interessant, selvom jeg egentlig ledte efter nogle tal på hvor mange æbletræer der måtte være i Danmark :

Æblesorter formeres ved okulation og podning. Grundstammen, hvorpå sorten podes, bruges ofte som vækstregulator, og svagt voksende grundstammer er vigtige for udviklingen af moderne intensive plantager med kortstammede træer og en planteafstand på ca. 1 m; tidligere anvendtes kraftigt voksende stammer og afstande på 5-6 m. Træer med store kroner er efterhånden afløst af slankespindeltræer med en gennemgående stamme med svage, vandrette eller nedhængende sidegrene; opbinding til pæle eller espaliersystemer er nødvendig pga. de svage grundstammer og de mange tunge frugter. Frugtudtynding og beskæring er vigtige teknikker til regulering af vækst og udvikling og sikrer store, veludviklede frugter og blomsterknopper. Ved for kraftig frugtbæring reduceres frugtstørrelsen, og udviklingen af blomsterknopper bliver mangelfuld.

Hjælp andre med at finde indlægget

    Author: Thomas

    Share This Post On

    Submit a Comment

    Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

    CommentLuv badge