Brombærtid – Lækker syltetøj med brombær og citron

Det er blevet tid til brombær, og hvis du som mig ikke har fået gjort så meget ved dem over sommeren har de sikkert fået lov at kravle flere meter ud fra deres oprindelsessted.

Selv har jeg lige været ud og plukke alle de bær jeg kunne finde og efterfølgende klippet dem helt ned, for de er virkelig aggressive.

Brombær er selvbestøvende og lette at dyrke, og du skal surre busken fast til et espalier, som den kan vokse op ad. Ellers får du et vildt krat som jeg fik her over sommeren.

Jeg lavede også brombærsyltetøj sidste år, men den blev meget tynd og opskriften indeholt meget sukker, så i år besluttede jeg mig for at lave en tyk syltetøj uden ret meget sukker og brugte denne opskrift:

Ingredienser til brombærsyltetøj:

 • 1 kg brombær
 • Saft og skal fra 1 citron
 • 500 g sukker
 • konserveringsmiddel eksempelvis atemon

 

Fremgangsmåde for syltetøjet er som følger:

Varm forsigtigt brombærrene langsomt op i mindst muligt vand og kog dem helt stille i 10 min. Du kan undgå vand helt som jeg gjorde ved at blende bærerne meget kort, så der stadig er klumper, men også en del saft til at koge i istedetfor vandet.

Tilsæt citronskal, saft og sukker. Rør forsigtigt til sukkeret er smeltet, kog videre på laveste varme endnu 10 min.

Tag gryden af varmen, tilsæt en smule atemon efter beskrivelsen på flasken, hæld på syltetøjsglas, sæk med et rent viskestykke og vent med at lukke dem til næste dag.

 

Laver du en anden god Brombærsyltetøj?

Fortæl nedenfor hvis du har en anden god opskrift eller tilføjelser til brombærsyltetøjet der gør den helt perfekt.

Hjælp andre med at finde indlægget

  Author: Thomas

  Share This Post On

  Submit a Comment

  Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

  CommentLuv badge